Om borgerforslag

Opret et forslag

Som borger i kommune har du mulighed for at oprette et forslag, som du ønsker dine lokalpolitikere skal drøfte. 

For blandt andet at sikre, at forslaget er relevant for andre end bare dig, skal det bakkes op af stemmer fra andre borgere. Det kræver 200 stemmer at få et forslag drøftet i byrådet. 

Får du dit forslag til behandling i byrådet har du naturligvis ikke en garanti for, at det går igennem og vedtages.

Du skal være opmærksom på, at dit forslag skal have relevans i forhold til den type opgaver kommunen løser, ligesom forslag ikke kan drøftes, hvis der allerede tidligere er truffet en beslutning. 

Det er udelukkende borgere i Faxe Kommune, der kan oprette forslag. Forslagene fremsendes uredigeret til byrådet. Vær her opmærksom på, at der kun kan arbejdes med forslag der holder sig inden for den gældende lovgivning.

Et forslag der er fremsat til afstemning udløber 6 måneder efter det er oprettet.

For at få et forslag i byrådet eller at støtte et allerede stillet forslag, skal du

 

  • Bo i Faxe Kommune
  • Bruge dit MitID
  • Være fyldt 15 år
  • Have en personlig mailadresse (én mailadresse pr. person).
  • Du skal angive dit navn, din adresse og e-mail, men kun dit navn vil være synligt for andre.

 

Stem på et forslag

Er du enig i et forslag, der er stillet af en borger i kommunen, har du mulighed for at stemme på forslaget. Du skal angive dit navn, din adresse og e-mail, men dine kontaktoplysninger vil ikke være synlige for andre. 

Du skal være borger i Faxe kommune for at stemme på et forslag.

Byrådets behandling

Forslag sendes til behandling ved det førstkommende byrådsmøde fra det tidspunkt, hvor et forslag har fået stemmer nok. 

Forslaget fremsendes i den form det har været til afstemning. Efter byrådsmødet kan det ske, at sagen sendes tilbage til yderligere behandling både administrativt og politisk. Alt afhængig af forslagets indhold tager behandlingen erfaringsmæssigt tid.

Information om datahåndtering

Dine personoplysninger vil blive brugt i forbindelse med behandlingen af borgerdrevne forslag.  Et forslag udløber 6 måneder efter det er oprettet. Alle personoplysninger knyttet til et forslag, herunder oplysninger om forslagsstiller og støtter, vil blive slettet, når forslaget udløber.

Opnår et forslag 200 stemmer inden for 6 måneder, og opfylder forslaget kravene for en drøftelse i byrådet, vil personoplysninger knyttet hertil blive slettet, når forslaget er færdigbehandlet.