Vilkår og betingelser

Du skal kunne acceptere vores betingelser, hvis du ønsker at bruge borgerforslag.   

1. Formål med borgerforslag   

Med digitale borgerforslag ønsker Byrådet at fremme borgerinddragelsen i kommunen. Samtidig skal ordningen være med til at understøtte de lokaldemokratiske fællesskaber og det politiske engagement blandt borgerne.  

2. Forpligtelser for brugere af borgerforslag   

Borgerforslag er et lokaldemokratisk fællesskab, hvor alle meninger er velkomne. Brugerne er forpligtet til at bruge platformen i overensstemmelse med formålet.  

Faxe Kommune forbeholder sig derfor retten til at begrænse adgangen til den offentlige portal, hvis informationer, kommentarer eller dokumenter ikke lever op til reglerne eller formålet for brug af portalen.  

Brug af borgerforslag er forbudt til andre formål end at stille og stemme på forslag, og forslagene skal   

  • være relevant for de opgaver, kommunen løser  
  • leve op til dansk lovgivning 
  • ikke være stødende eller injurierende 
  • ikke indeholde fortrolige eller personfølsomme oplysninger  
  • ikke have været behandlet af Byrådet de seneste fire år 

3. Betingelser for behandling af indhold fra brugere 

De nuværende betingelser regulerer vilkårene for indholdet, der sendes af brugerne af denne platform.  

A. Offentligt indhold 

Alt indhold, som brugeren opretter offentligt, skal kunne være kendt af offentligheden. Derfor vil Faxe Kommune behandle indholdet som ikke-fortrolige oplysninger. 

B. Fremgangsmåde for indhentning af yderligere oplysninger 

Hvis Faxe Kommune er interesseret i yderligere oplysninger, vil vi kontakte brugeren. Det kan for eksempel være en uddybning af forslaget. Vi vil ikke bede om personfølsomme og eller fortrolige oplysninger.  

C. Formidling af indholdet 

Som bruger af borgerforslag accepterer du, at de givne oplysninger kan offentliggøres.

D. Fjernelse af indhold 

Faxe Kommune behandler anmodninger om fjernelse af indhold, der overtræder anvendelsesbetingelserne. 

Hvis der opstår brud på brugsbetingelser, kan du anmode om tilbagetrækning eller fjernelse af indhold. Vi forbeholder os retten til at foretage de nødvendige verifikationer forud for tilbagetrækning af ethvert indhold. 

5. Beskyttelse af personlige oplysninger 

Når du opretter et forslag, eller stemmer på et forslag, registrerer vi dit navn, adresse og e-mail sammen med forslaget. 

Formålet med at behandle oplysningerne er, at kunne sikre, at betingelserne og proceduren for ordningen bliver overholdt, og for eventuelt at kunne kontakte dig om dit forslag. De bruges også til at verificere, at du er borger i Faxe Kommune og forhindre snyd i forbindelse med oprettelse af forslag og afstemninger. 

Dit navn vil være offentligt i forbindelse med brugen af borgerforslag, men afstemninger er anonyme. Ønsker du det, kan vi altid fjerne din aktivitet eller din bruger.  

Personlige oplysninger fra brugere, der registrerer sig på portalen, vil blive gemt og behandlet i henhold til persondataloven artikel 6, stk. 1, litera a. Vi gemmer dine oplysninger i op til fem år.